مصائب کاربر ایرانی یکی فیلتر داخلی
است و دیگری تحریم خارجی. تا همین چند وقت پیش سایت آمازون آلمان در ایران فیلتر
بود! حالا که رفع فیلتر شده است خود جناب آمازون بدلیل تحریم پرداخت، کاربر ایرانی
را تحریم کرده است. این در حالی است که آدرس تحویل بسته و بانک پرداخت همه در
سوییس بودند و فقط کشور متصل شونده به وبسایت، ایران بود... موضوع با یک فیلترشکن ختم به خیر شد!!
تا کنون نوک پیکان انتقادات همیشه به
برادران فیلترچی داخلی بوده است، اما در این چند سال به نظرم نقاب ریاکاری خیلی ها
که سنگ مردم ایران را به سینه می زدند، کنار رفته است و آبرویی برایشان نمانده است.
یاد آنهایی می افتم که فقط بدلیل ایرانی بودن حساب بانکیشان بسته شد که خود من هم
در سوییس یکی از آنها بودم و یا کلی آدم دیگر که در ایران از ساده ترین امکانات از
جمله دارو و یا دسترسی به وبسایت ها از جمله ایمیل یاهو محروم شدند. خنده دار برای
من گفته های اریک اشمیت بود که خبر از دور زدن دولت ها برای رساندن اطلاعات آزاد
به مردم جهان می داد در حالیکه برخی سرویس های گوگل به روی ایرانی ها بسته شده
بود....
من یه کم با دیدگاه شما مشکل دارم، سر بحث کمبود یا نبود دارو بعد از اعمال تحریمها، بارها گزارشهای ضد و نقیضی منتشر شد و هنوز برای من یکی مشخص نیست چه کسانی کوتاهی کردن و به همین خاطر به نظرم باید یه تحقیق مستقل و مفصلی انجام بگیره تا بشه اشخاص خاطی رو پیدا کرد، در مورد تحریمهای بانکها ضد اشخاص حقیقی تحریم نشده یا تحریمهای حوزه فناوری (تحریمهای سلیقهای مثل نفروختن آیپد به مشتری ایرانی توسط فروشنده اپل منظورم نیست) یا تحریمهایی که بعضی دانشگاهها اعمال کردن (اگرچه در مورد دانشگاه ماساچوست در امهرست بعد از اعتراضات لغو شد) من تا حد زیادی انگیزهای که در پسزمینه وجود داره رو درک میکنم؛ شما تصور کنید تعداد زیادی قانون تحریم چه از طرف امریکا چه اتحادیه اروپا یا کانادا وضع شده که بعید نیست بخش بزرگیایش قابل تفسیر به رای مفسر باشه و اونقدر گستره وسیعی رو در بربگیره که مشاوران حقوقی این شرکتها به جای صرف وقت زیاد برای مطالعه بند بند قوانین و مضافاً بررسی تفسیرات احتمالی، خیلی راحت به شرکتها توصیه میکنن از هر نوع قرارداد علنی و قابل رهگیری (چون بارها پیش اومده که بانکها جریمه شدن به خاطر کمک به دور زدن تحریمها) با اشخاص ایرانی یا منتسب به ایران خواه حقیقی خواه حقوقی اجتناب کنن، البته شاید من اگه تجربه بسته شدن حساب بانکیایم به دلیل ایرانی بودن رو داشتم نظرم به نظر شما متمایلتر میشد اما فکر میکنم شرکت ها برای دوری از مشکلات قضایی که معمولاً هزینه و وقت زیادی رو تلف میکنه ترجیح میدن محدوده بزرگتری از محدودیتها رو اعمال کنن تا حاشیه امن بیشتری برای فعالیت داشته باشن.
پاسخحذفسلام. من اصلا نخواستم بگم که دوستان ایرانی و یا سوءاستفاده کنندگان داخلی بی تقصیرند. آنها که وضعیتشان مضخص است. اما حتی اگر نبودند بدلیل عدم امکان انتقال مالی و عدم پیش بینی راهی برای این کار، خرید امکان پذیر نبود.
پاسخحذفدر ضمن با نگاهی به ترکیب تحریم ها مشخص است که 90 درصد تحریم ها ربطی به موضوع اصلی نداشته اند. صرفا اقتصادی بوده اند. استراتژی هم شاید این بوده که بر کشور فشار اقتصادی بیاید تا حاکمان به راه بیایند و اگر نیامدند مردم خود دست به کار شوند که آنها را به راه بیاورند.... موثر هم بوده...
به هر حال آنها هم منافع خود را دنبال می کنند قرار نیست در دنیا کسی برای کس دیگر دل بسوزاند...
در مورد اون قسمتی که میگید امکان انتقال مالی وجود نداشته بارها اتحادیه اروپا و وزارت خزانهداری امریکا اعلام کردن که کانالی رو برای انتقالات مالی مربوط معاملات غذا و دارو باز نگه داشتن، اما من هنوز متوجه نیستم که آیا این صرفاً ظاهرسازی بوده یا اینکه طرف ایرانی کوتاهی کرده و برای نحوه استفاده از این مسیرها به اندازه کافی تلاش نکرده (البته منم اگه واردکننده بودم به جای صرف وقت در درگیریهای این شکلی ترجیح میدادم از کشوری مثل هند واردات رو انجام بدم)
پاسخحذف